Lajme & Ngjarje
Viti kaluar solli 11 projekte energjetike në Gjilan 05-04-2017

http://www.10minuta.com/lajme/52249-viti-kaluar-solli-11-projekte-energjetike-ne-gjilan?tmpl=component&print=1
http://rtv21.tv/web/11-projekte-energjetike-ne-gjilan/
http://www.koha.net/kosove/10112/viti-i-kaluar-gjilanit-i-solli-11-projekte-energjetike/
http://www.botasot.info/gjilani-kosova/680537/viti-kaluar-solli-11-projekte-energjetike-ne-gjilan/
http://www.kosovapress.com/sq/ekonomi/viti-kaluar-solli-11-projekte-energjetike-ne-gjilan-108802/
https://www.gazetaere.com/viti-kaluar-solli-11-projekte-energjetike-ne-gjilan/
http://telegrafi.com/viti-kaluar-solli-11-projekte-energjetike-ne-gjilan/
http://www.ekonomia-ks.com/?page=1,4,397398
http://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=152530
http://www.kullainfo.com/lokale/viti-kaluar-solli-11-projekte-energjetike-ne-gjilan/

“Rruga e Bujanocit”, “Rruga Qarkore”, “Veleknica”, “28 Nëntori”, janë vetëm disa nga projektet e përfunduara investive në rrjetin elektrik të komunës së Gjilanit.Problemet e Gjilanit me energji për shkak të rrjetit të stërvjetëruar ishin të kamotshme. Kështu deklaron numri një i kësaj komune, Lutfi Haziri.

“Mund të themi se KEDS gjatë vitit 2016 ka realizuar 11 projekte në komunën e Gjilanit që përfshijnë vendosjen e trafove të reja, investime në rrjetin e tensionit të ulët dhe të tensionit të mesëm, siç janë: në Kuvcë, te tregu i automjeteve, në fshatin Velekincë, në Livoq të Ulët, në rrugën Gjilan –Bujanoc, sikurse edhe investime të tjera në Shillovë të Muhaxherëve, Përlepnicë, Livoq i Epërm etj”, thotë Haziri.

Ai kërkon që investime të tilla të vazhdojnë meqë kërkesat e qytetarëve janë të mëdha.

“Kemi qindra raste kur qytetarët i drejtohen Komunës së Gjilanit me kërkesa për ndërrim të rrjetit të tensionit të lartë, zhvendosje të rrjetit për shkak të rrezikshmërisë”, thotë i pari i Gjilanit.
Haziri potencon edhe bashkëpunimin e mirë që Komuna ka me Kompaninë Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike KEDS.

“Ne kemi pasur bashkëpunim gjatë realizimit të projekteve të Komunës që i kemi bërë në infrastrukturë publike. Natyrisht, presim nga menaxhmenti i KEDS-it që do të bëjë investimet e domosdoshme sepse është obligim i tyre që t’ua përmbushin nevojat qytetarëve”, thotë kryetari i Gjilanit.

Sipas tij Gjilani dhe Anamorava ka nevojë urgjente për investime të mëdha në rrjet.

“Kemi disa projekte në periudhën afatmesme në renovime dhe rindërtime të rrjetit, që kapin shumën miliona euro. Gjilanasit janë pagues të rregullt dhe meritojnë prioritet”, thotë Haziri.
Krejt këto investime kanë ndikimin parësor në kualitetin dhe stabilitetin e furnizimin për ekonomitë familjare ndërsa minimizon ekspozimin ndaj rrezikshmërisë.

“Investimet ndikojnë drejtpërdrejt në furnizimin me tension stabil e kualitativ ndërsa që teknologjia e vënë është e standardeve më të larta europiane të kohës”, thonë në KEDS.


  Shkarko dokumentin
Keds Call Center
Shërbime online
Related News
Arkivi i Lajmeve & Ngjarjeve
Mirëmbajtja e planifikuar e rrjetit

Informata lidhur me ndërprerjet e planifikuara në rrjet

Projektet e KEDS

Projektet e KEDS

Vende të lira të punës

Vende të lira të punës

Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji elektrike SH.A
Kosovo Electricity Distribution and Supply Company J.S.C
Kosovsko Preduzece za Distribuciju i Snabdevanje Elektricnom Energijom D.D
Qendra e thirrjeve: 0800 791 00