Lajme & Ngjarje
KEDS investoi 320 mijë euro tek Çarshia e Gjakovës 20-11-2017

Çarshia e Gjakovës, që njihet një ndër më të mëdhatë në Evropën Juglindore, me një arkitekturë të  ndërtimit të stilit tradicional, ka qenë cak i një investimi kapital të KEDSit me një kosto jashtëzakonisht të lartë, që kap shifrën prej mbi 320 mijë euro. Punët e kryera këtu i janë përshtaur edhe arkitekturës së ndërtimit të këtij kompleksi kulturoro-historik. Projekti ka marrë fund në tetor të këtij viti.

Në këtë projekt, që ka qenë edhe kërkësë e vet komunës së Gjakovës, janë vendosur ormanet e tensionit të ulët që kanë zëvendësuar shtyllat e drurit rreth 50 vjet të vjetra, që kanë qenë në gjendje shumë të keqe dhe të kalbura. I gjithë rrjeti elektrik ajror është zevendësuar me atë nëntokësor.

Të gjithë ata zejtarë e tregtarë të cilët zhvillojnë veprimtaritë e tyre në Çarshi, janë mjaft të kënaqur me me ndryshimet në rrjetin energjetik që ua ka bërë KEDS-i.

Për Gëzin Golën, zdrukthtar me profesion, heqja e shtyllave të vjetra, jo vetëm që ka larguar rrerzikun, por edhe ka zbukuruar Çarshinë.

“E kanë kënaq, kanë hequr të gjithë telat dhe shtyllat e vjetra dhe kanë largu edhe rrezikun dhe na kanë zbukuru Çarshinë”, ka thënë Gola.

Ormanat e ri të tensionit të ulët që janë vendosur në Çarshi, janë punar enkas në fabrikë vetëm për këtë projekt, duke iu përshtatur mjedisit dhe arkitekturës së vjetër të vet Çarshisë të qytetit të Gjakovës.

Gjatë punimeve në këtë projekt janë hapur 6,494 m gjatësi kanal kabllovik, janë shtrrirë 1968 m kabllo nëntokësore të tensionit të mesëm, dhe 22,710 m kabllo nëntokësore të të tensionit të ulët, gjithashtu janë hapur edhe 53 puseta si dhe  49 ormana të tensionit të ulët.

Edhe pronari i kafiterisë “Amichi” në Çarshi, Jahja Kërleshi, më nuk do të ketë pengesë në punë nga shtylla që kish mu para lokalit të tij.

“ Ky investim nga KEDS-i ka qenë më se i domosdoshëm. Një shtyllë e vjetër para lokalit më pengonte në punë. Telat e vjetra dukeshin si merimanga dhe paraqisnin rrezik të madh. Me investimin e KEDS-it është hequr edhe rreziku dhe punën e kemi më të lehtë,” ka thënë Kërleshi.

 Edhe zyrtarët komunalë të Gjakovës kanë fjalë të mira për punët e zhvilluara këtu nga KEDS-i.

“Ky investim, më i qëlluari I KEDS-it, i ka shtuar hijen qytetit dhe në të njëjtën kohë ka larguar rrezikun përgjithmonë”, kështu thotë Bekim Kurshumlia, me profesion stomatolog.

Bekimi është ndeshur me dy shtylla të ngjitura njëra me tjetrën para ordinancës së tij dhe rrejti i vjetër i vinte nga fqinji përmbi kulmin e tij, dhe kjo i paraqiste atij problem mjaft serioz. Me largimin e shtyllave  dhe instalimin kabllor nëntokësor u zgjodh edhe problemi për Bekimin. 

“U lirua hapësira, u largua edhe rreziku, dhe nga ana estetike është shumë më mirë”, përfundon Kurshumlia.

Me investime në Gjakovë është ndarë shumë e kënaqur edhe kryetarja në shkuarje e Komunës, Mimoza Kusari- Lila. Ajo gjatë dy vjetëve të fundit i ka ndarë dy mirënjohje KEDS-it për ivestime në komunë.
 

 


  Shkarko dokumentin
Keds Call Center
Shërbime online
Related News
Arkivi i Lajmeve & Ngjarjeve
Mirëmbajtja e planifikuar e rrjetit

Informata lidhur me ndërprerjet e planifikuara në rrjet

Projektet e KEDS

Projektet e KEDS

Vende të lira të punës

Vende të lira të punës

Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji elektrike SH.A
Kosovo Electricity Distribution and Supply Company J.S.C
Kosovsko Preduzece za Distribuciju i Snabdevanje Elektricnom Energijom D.D
Qendra e Thirrjeve: 0800 791 00