Lajme & Ngjarje
KEDS investoi tri trafo dhe disa kilometra rrjet të ri në Sofali të Prishtinës 25-06-2018

Lagjja “Sofalia” afër Gërmisë në Prishtinë ka marrë një pamje të re pas përfundimit të projektit energjetik të KEDS-it. Janë 148 familje që përfitojnë nga ky investim.

Deri para përfundimit të projektit nga KEDS-i, banorët e lagjes janë furnizuar vetëm nga një trafo, që ka qenë e pamjaftueshme për të përmbushur nevojat energjetike për popullatën e këtushme.

“Sofalia” çdo ditë po zgjerohet me shtëpi dhe ndërtime të reja. Me shtimin e popullatës është paraqitur nevoja për rritjen e kapaciteteve të reja energjetike.

Për këtë projekt KEDS ka vendosur tri trafo. Një trafo e tipit blind me fuqi prej 630 kVA, një tjetër e tipit shtyllë me fuqi 160 kv A dhe një trafo po e tipit shtyllë me fuqi 100 kVA.

Gjithashtu është shtrirë një rrjet ajror prej 4,5 km të tensionit të ulët dhe 1km rrejt ajror të tensionit të mesëm dhe 980m rrjet nëntokësor. Kurse shtyllat janë vetëm prej betoni edhe atë  95 shtylla të tensionit të ulët dhe 14 shtylla të tensionit të mesëm.

Banorët e lagjes falënderojnë KEDS-in për këtë infrastrukturë të re energjetike.

“Me këto investime dhe ndryshime që ka bërë KEDS-i në rrjetin energjetik,  tash e kemi shumë më mirë. Pajisjet elektrike i kemi të sigurta dhe nuk e kemi më atë frikën nga telat e zhveshur. Tani edhe tensioni është stabilizu. Falënderojmë KEDS-in për punën që ka bërë,” ka thënë Fikrije Bojniku, banore e lagjes. 

Investimet të këtilla, gjithnjë sipas planit të paraparë do të shtrihen në të gjithë territorin e Kosovës.


  Shkarko dokumentin
Keds Call Center
Shërbime online
Related News
Arkivi i Lajmeve & Ngjarjeve
Mirëmbajtja e planifikuar e rrjetit

Informata lidhur me ndërprerjet e planifikuara në rrjet

Projektet e KEDS

Projektet e KEDS

Vende të lira të punës

Vende të lira të punës

Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji elektrike SH.A
Kosovo Electricity Distribution and Supply Company J.S.C
Kosovsko Preduzece za Distribuciju i Snabdevanje Elektricnom Energijom D.D
Qendra e Thirrjeve: 0800 791 00